Pożywna i syta sałatka z
kurczakiem, warzywami i serem feta. Całość dopełnia keczupowo-majonezowy sos.
Oczywiście dla dbających o linię bez sosu.
1 brokuł
200 g fasolki szparagowej
zielonej
500 g kurczaka
Przyprawa do gyrosa
2 pomidory
1 ogórek
150 g sera feta
Olej do smażenia
Sos:
4 łyżki keczupu
4 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
Brokuł kroimy na mniejsze
różyczki. Fasolkę szparagową na mniejsze kawałki. Warzywa gotujemy w delikatnie
osolonej wodzie do miękkości. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę i
przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora oraz
ser feta kroimy w kosteczkę, ogórka w pół plastry. Wszystkie warzywa, kurczaka
oraz ser feta mieszamy ze sobą, polewamy sosem z keczupu, majonezu i
przeciśniętego przez praskę czosnku.
Takie lekkie sałatki to jest to! :)
OdpowiedzUsuńPolecam:-)
Usuń