Smaczne i delikatne kotleciki z ryżu jajek i pieczarek.
Mylące, ponieważ wyglądają jak tradycyjne mielone.
1 woreczek ryżu 100 g
4 jajka ugotowane
2 jajka surowe
5 dużych pieczarek
1 cebula
3 łyżki bułki tartej do masy
1 łyżka keczupu pikantnego
Bułka tarta do obtoczenia
Sól
Pieprz
Ryż gotujemy w delikatnie
osolonej wodzie. Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanych jajek gotujemy je na
twardo. Pieczarki i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka siekamy na
małe kawałeczki. Wszystkie składniki
(ryż, cebulę, ugotowane jajka, pieczarki) mieszamy ze sobą.
Dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, keczup i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Przepis brzmi pysznie...zapisuje do wypróbowania.Dziękuję.
OdpowiedzUsuńJa również dziękuję :-) a kotleciki są wyjątkowo pyszne:-)
Usuń