Aromatyczny, dobrze doprawiony schab z dodatkiem kiełbasy z
cielęciny i ogórków kiszonych. Bardzo ciekawy i oryginalny smak!
500 g schabu
Przyprawy: Sól. Pieprz, Chili pieprz cayenne, zioła
prowansalskie
Oliwa z oliwek
2 cebule
200 g pieczarek
1 pętko kiełbasy z cielęciną
1 czerwona papryka
1 szklanka wody
3 ogórki kiszone
Schab myjemy i kroimy w paseczki grubości 1,5 cm.
Przyprawiamy solą, pieprzem, chili oraz ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą
z oliwek. Odstawiamy do lodówki (u mnie na całą noc). Cebulę kroimy w piórka.
Pieczarki w plasterki, natomiast paprykę w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy
oliwę, szklimy cebulę. Następnie dodajemy schab. Dusimy około 10 minut.
Dokładamy pieczarki z papryką i podlewamy szklanką wody. Na końcu dodajemy
pokrojoną w plastry kiełbasę i pokrojone w kostkę ogórki. Dusimy do miękkości
mięsa. Gdy danie wydaje nam się za mało ostre doprawiamy.
pięknie wygląda;
OdpowiedzUsuńzapraszam na http://magicznakuchnia.blox.pl/html
A jak smakuje:-) dziękuję:-)
Usuń