środa, 8 kwietnia 2015

Biały blok z kandyzowanym ananasem

Kolejna wersja znanego wszystkim bloku czekoladowego, tym razem biały… uwielbiam! Idealna słodziutka przekąska.



250 g margaryny
7 łyżek cukru
7 łyżek mleka
2 szklanki mleka w proszku (pełnego)
2 paczki herbatników
100 g ananasa kandyzowanego


W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier i mleko. Gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków. Zdejmujemy z ognia, dosypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki i kandyzowanego ananasa. Masę przelewamy do keksowej foremki, chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc). 


8 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis!! Nie robiłam jeszcze takiego bloku.

    OdpowiedzUsuń
  2. takiego nie robiłam,chętnie wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Blok - najpyszniejszy smak dzieciństwa! Mimo iż Twój znacznie różni się od tych, które znam.. Z chęcią bym spróbowała ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wypróbowania:-) Mi również kojarzy się z dzieciństwem i oblepionymi rączkami od rozpływającej się czekolady:-)

      Usuń