Kolejna wersja znanego wszystkim
bloku czekoladowego, tym razem biały… uwielbiam! Idealna słodziutka przekąska.
250 g margaryny
7 łyżek cukru
7 łyżek mleka
2 szklanki mleka w proszku (pełnego)
2 paczki herbatników
100 g ananasa kandyzowanego
W garnku rozpuszczamy margarynę,
cukier i mleko. Gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków. Zdejmujemy z
ognia, dosypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej gładkiej
masy. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki i kandyzowanego ananasa. Masę
przelewamy do keksowej foremki, chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc).
Ciekawy przepis!! Nie robiłam jeszcze takiego bloku.
OdpowiedzUsuńJest pyszny. Zachęcam do wypróbowania:-)
Usuńtakiego nie robiłam,chętnie wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńPolecam:-)
UsuńBlok - najpyszniejszy smak dzieciństwa! Mimo iż Twój znacznie różni się od tych, które znam.. Z chęcią bym spróbowała ;)
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania:-) Mi również kojarzy się z dzieciństwem i oblepionymi rączkami od rozpływającej się czekolady:-)
UsuńDzieci go uwielbiają :)
OdpowiedzUsuńTo prawda:-) Anie nie tylko dzieci:-)
Usuń