poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztardowej

 Rewelacyjne, proste w wykonaniu domowe kotleciki. Po każdym kęsie będzie Wam mało... 


1 podwójna pierś z kurczaka
Ciasto:
3 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy sarepskiej
10 łyżek mleka
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
Przyprawy:
Przyprawa uniwersalna do mięs
Ostra czerwona papryka
olej

Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry (tak jak na schabowe), można delikatne rozbić. Przyprawiamy przyprawą do mięs i ostrą czerwoną papryką.
Miksujemy wszystkie składniki na ciasto. Do ciasta dodajemy plastry kurczaka i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy olej na patelni. Wyjmujemy z ciasta plastry kurczaka. Staramy się aby na mięsie zostało jak najwięcej ciasta. Smażymy do zarumienienia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz