Rewelacyjne, proste w wykonaniu domowe kotleciki. Po każdym kęsie będzie Wam mało...
1 podwójna pierś z kurczaka
Ciasto:
3 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy sarepskiej
10 łyżek mleka
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
Przyprawy:
Przyprawa uniwersalna do mięs
Ostra czerwona papryka
olej
Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm
plastry (tak jak na schabowe), można delikatne rozbić. Przyprawiamy przyprawą
do mięs i ostrą czerwoną papryką.
Miksujemy wszystkie składniki na ciasto. Do ciasta
dodajemy plastry kurczaka i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy olej na patelni. Wyjmujemy z ciasta
plastry kurczaka. Staramy się aby na mięsie zostało jak najwięcej ciasta.
Smażymy do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz