Dziś będzie szybko i z niewielkiej ilości produktów. Ale to nie znaczy, że będzie niesmacznie, wręcz przeciwnie.
Szybki i bardzo mięsny pomysł na obiad. Do tego dania możemy
wykorzystać każdą kiełbaskę. Świetny
pomysł na tzw ,,czyszczenie lodówki”. Danie z wykorzystaniem produktów ze sklepu Piątnicy.
500 g wędzonego boczku
300 g kiełbasy toruńskiej
3 ogórki kiszone
3 cebule
5 ziaren jałowca Piątnica (kupisz tutaj)
3 łyżki keczupu
1 łyżeczka słodkiej papryki
Sól
Pieprz
Wędzony boczek kroimy w paseczki,
kiełbaskę w kosteczkę. Cebulkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni.
Następnie dokładamy boczek z kiełbasą, podsmażamy. Całość przekładamy do
garnka, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na wolnym ogniu. Po 15 minutach
dokładamy pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki, keczup i przyprawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz