środa, 20 maja 2015

Forszmak

Dziś będzie szybko i z niewielkiej ilości produktów. Ale to nie znaczy, że będzie niesmacznie, wręcz przeciwnie. 
Szybki i bardzo mięsny pomysł na obiad. Do tego dania możemy wykorzystać  każdą kiełbaskę. Świetny pomysł na tzw ,,czyszczenie lodówki”. Danie z wykorzystaniem produktów ze sklepu Piątnicy.





500 g wędzonego boczku
300 g kiełbasy toruńskiej
3 ogórki kiszone
3 cebule
5 ziaren jałowca Piątnica (kupisz tutaj)
3 łyżki keczupu
1 łyżeczka słodkiej papryki
Sól
Pieprz



Wędzony boczek kroimy w paseczki, kiełbaskę w kosteczkę. Cebulkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni. Następnie dokładamy boczek z kiełbasą, podsmażamy. Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na wolnym ogniu. Po 15 minutach dokładamy pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki, keczup i przyprawy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz