środa, 20 maja 2015

Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem

Kolejny mój eksperyment, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Znakomicie smakuje na ciepło, ale na zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje.


1 filet z kurczaka
100 g pieczarek
50 g kurek
1 cebula
60 g ziołowego sera camembert
Suszone pomidory
Przyprawa do mięsa
Sól
Pieprz
Olej do smażenia

Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy pierwszy płat, przyprawiamy przyprawą do mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz