Kolejny mój eksperyment, który
okazał się strzałem w dziesiątkę. Znakomicie smakuje na ciepło, ale na zimno
jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest
rewelacyjna i pięknie się prezentuje.
1 filet z kurczaka
100 g pieczarek
50 g kurek
1 cebula
60 g ziołowego sera camembert
Suszone pomidory
Przyprawa do mięsa
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę
kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i
pieprzem. Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy pierwszy płat,
przyprawiamy przyprawą do mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i
ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy
do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią
aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz