wtorek, 12 maja 2015

Grillowana kiełbaska z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą

W sezonie grillowym oczywiście nie może zabraknąć kiełbaski. Połączona z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą smakuje wyśmienicie!



1 kg kiełbasy śląskiej
Przyprawa do wieprzowiny
1 młoda cukinia
Sól morska z młynka
Pieprz ziarnisty z młynka
1 ząbek czosnku
Salsa:
2 pomidory
1 ogórek
2 czerwone cebule
Oliwa z oliwek


Kiełbasę nacinamy w prążki, przyprawiamy przyprawa do wieprzowiny. Grillujemy na bardzo rozgrzanym grillu. Cukinię obieramy, obieraczką wycinamy wstążki. Przyprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy ją na foli aluminiowej i umieszczamy na grillu, grillujemy aż będzie miękka i chrupiąca. Pomidory, ogórka i cebule kroimy w kosteczkę, skrapiamy oliwą z oliwek. Kiełbaskę dodatkowo podajemy z podpieczonym chlebem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz