W sezonie grillowym oczywiście nie
może zabraknąć kiełbaski. Połączona z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą
smakuje wyśmienicie!
1 kg kiełbasy śląskiej
Przyprawa do wieprzowiny
1 młoda cukinia
Sól morska z młynka
Pieprz ziarnisty z młynka
1 ząbek czosnku
Salsa:
2 pomidory
1 ogórek
2 czerwone cebule
Oliwa z oliwek
Kiełbasę nacinamy w prążki,
przyprawiamy przyprawa do wieprzowiny. Grillujemy na bardzo rozgrzanym grillu.
Cukinię obieramy, obieraczką wycinamy wstążki. Przyprawiamy solą, pieprzem i
przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy ją na foli aluminiowej i
umieszczamy na grillu, grillujemy aż będzie miękka i chrupiąca. Pomidory,
ogórka i cebule kroimy w kosteczkę, skrapiamy oliwą z oliwek. Kiełbaskę
dodatkowo podajemy z podpieczonym chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz