sobota, 16 maja 2015

Kurczak z ryżem i warzywami

Banalnie proste i szybkie danie obiadowe. Swoją prostotą zachwyci każdego. Idealne dla osób na diecie.


200 g ryżu
400 g filetu z piersi kurczaka
200 g fasolki szparagowej zielonej
1/3 czerwonej papryki
200 g pieczarek
150 g kukurydzy
1 marchewka
Sól
Pieprz
Przyprawa do kurczaka
0,5 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
200 ml bulionu drobiowego

Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na patelni. Fasolkę szparagową dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę,  marchewkę w plasterki. Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą , pieprzem i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, podajemy z mięsem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz