Banalnie proste i szybkie danie
obiadowe. Swoją prostotą zachwyci każdego. Idealne dla osób na diecie.
200 g ryżu
400 g filetu z piersi kurczaka
200 g fasolki szparagowej zielonej
1/3 czerwonej papryki
200 g pieczarek
150 g kukurydzy
1 marchewka
Sól
Pieprz
Przyprawa do kurczaka
0,5 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
200 ml bulionu drobiowego
Filet z piersi kurczaka kroimy w
kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na patelni. Fasolkę
szparagową dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w
pół plasterki, paprykę w kosteczkę, marchewkę w plasterki. Wszystkie warzywa
dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań
chińskich, solą , pieprzem i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie
osolonej wodzie, podajemy z mięsem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz