Skrzydełka palce lizać! Mięso ma miodowy posmak z nutą
wyrazistego imbiru i ostrej czerwonej papryki.
1 kg skrzydełek
Przyprawa do kurczaka
Marynata:
100 ml miodu
0,5 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka matki pietruszki
Skrzydełka myjemy, osuszamy i
przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę.
Dokładnie mieszamy ze sobą miód, oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy.
Zalewamy skrzydełka i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (po to aby mięso
nasiąknęło marynatą). Następnie grillujemy na rumiano.
Wygląda Cudnie! Aż ślinka cieknie :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSay Yes to the Kitchen!