piątek, 26 czerwca 2015

Skrzydełka w słodko-pikantnym sosie Madziarów

Bardzo smaczne i proste do przygotowania skrzydełka w aromatycznym ostrym sosie pomidorowym z dodatkiem chilli, ze słodko kwaśnym posmakiem. Skrzydełka przygotowałam z sosem Madziarów, który otrzymałam do przetestowania od FIRMY FOLWARK.



1 kg skrzydełek
50 ml oliwy z oliwek
Przyprawa do kurczaka (pikantna)
3 łyżki liścia lubczyku
0,5 szklanki sosu Madziarów (link do firmy)

Skrzydełka dokładnie myjemy i osuszamy. Mięso dokładnie nacieramy pikantną przyprawą do kurczaka oraz liściem lubczyku. Sos Madziarów mieszamy z oliwą z oliwek. Zalewamy nim mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kurczaka układamy w naczyniu i pieczemy w 200*C przez 40 minut. Często przewracamy mięso. Tak zamarynowane mięsko możemy również ugrillować. 




1 komentarz: