Bardzo smaczne i proste do przygotowania skrzydełka w
aromatycznym ostrym sosie pomidorowym z dodatkiem chilli, ze słodko kwaśnym
posmakiem. Skrzydełka przygotowałam z sosem Madziarów, który otrzymałam do przetestowania od FIRMY FOLWARK.
1 kg skrzydełek
50 ml oliwy z oliwek
Przyprawa do kurczaka (pikantna)
3 łyżki liścia lubczyku
0,5 szklanki sosu Madziarów (link do firmy)
Skrzydełka dokładnie myjemy i osuszamy. Mięso dokładnie
nacieramy pikantną przyprawą do kurczaka oraz liściem lubczyku. Sos Madziarów
mieszamy z oliwą z oliwek. Zalewamy nim mięso i odstawiamy na 30 minut do
lodówki. Po tym czasie kurczaka układamy w naczyniu i pieczemy w 200*C przez 40
minut. Często przewracamy mięso. Tak zamarynowane mięsko możemy również ugrillować.
Uwielbiam skrzydełka na ostro :)
OdpowiedzUsuń