Połączenie kurczaka z warzywami i
makaronu tagliatelle okazało się strzałem w dziesiątkę. Smaki fajnie się łączą.
A co najważniejsze danie jest syte ale mało kaloryczne.
500 g filetu z piersi kurczaka
3 łyżki oleju cytryna z bazylią
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
200 g pieczarek
250 g makaronu tagliatelle
2 łyżki keczupu
Pieprz młotkowany z kolendrą
Pęczek natki pietruszki
Filet z piersi kurczaka kroimy w
kosteczkę i doprawiamy ostrą czerwoną papryką. Podsmażamy na oleju z cytryną i
bazylią. Czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę, czerwoną cebulę w piórka,
pieczarki w plasterki. Stopniowo dokładamy do mięsa, dusimy pod przykryciem.
Pod koniec przyprawiamy pieprzem i dodajemy keczup. Natkę pietruszki siekamy,
połowę dosypujemy do mięsa na patelni. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej
wodzie do miękkości. Odcedzamy i łączymy z mięsem. Posypujemy natką pietruszki
bezpośrednio na talerzach.
Pyszne danie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)
Usuńświetny obiad :)
OdpowiedzUsuńMój ulubiony makaron:-)
Usuń