Idealny pomysł na letni obiad z
wykorzystaniem fasolki szparagowej. Środek roladki wypełniony jest również
ciągnącym serem.
400 g schabu
100 g fasolki szparagowej
300 g sera
4 łyżki natki pietruszki
Przyprawa do steka RAFEX
Sól
Pieprz
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4
sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem.
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo
drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka
fasolek szparagowych. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i
pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej
patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz