Pomysł na to aby klasyczne mielone
zyskało nowy smak. Dzięki dodatkowo tartej marchewki i koncentratu pomidorowego
zyskały ciekawy smak i rewelacyjny kolor.
400 g mięsa mielonego
1 młoda marchewka
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
Sól
Pieprz
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Olej do smażenia
Bułka tarta do obtoczenia
Mięso mielone dokładnie łączymy z
jajkami i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marchewkę obieramy,
ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dokładamy ją do mięsa i ponownie
mieszamy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Z gotowej masy
formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na
rozgrzanej patelni.
Pyszny pomysł Wioletko :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko:-)
UsuńPyszny pomysł Wioletko :-)
OdpowiedzUsuń