wtorek, 21 lipca 2015

Zupa serowa

Rewelacyjna kremowa zupa serowa. Dzięki dodatkowi kiełbasek francuskich jest bardziej syta. Po domu roznosi się aromat serków.




2 drobiowe skrzydełka
1 cebula
2 kiełbaski francuskie
Włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka)
7 różyczek kalafiora
100 serka topionego hollander kremowy
50 g serka topionego śmietankowego
100 g serka topionego z szynką
1 kostka rosołowa drobiowa
1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
Sól
Pieprz
100 g ugotowanego ryżu

Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy skrzydełka oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu, dokładamy kostkę rosołową. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy. Kiełbaski kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę – podsmażamy razem na patelni, przekładamy do zupy. Na końcu dodajemy pokrojone topione serki oraz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia serków i delikatnego zgęstnienia zupy. Podajemy z ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz