Rewelacyjna kremowa zupa serowa.
Dzięki dodatkowi kiełbasek francuskich jest bardziej syta. Po domu roznosi się
aromat serków.
2 drobiowe skrzydełka
1 cebula
2 kiełbaski francuskie
Włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka)
7 różyczek kalafiora
100 serka topionego hollander kremowy
50 g serka topionego śmietankowego
100 g serka topionego z szynką
1 kostka rosołowa drobiowa
1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
Sól
Pieprz
100 g ugotowanego ryżu
100 g ugotowanego ryżu
Do garnka wlewamy około 2 litry
wody. Wkładamy skrzydełka oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu,
dokładamy kostkę rosołową. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki,
dodajemy do zupy. Kiełbaski kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę –
podsmażamy razem na patelni, przekładamy do zupy. Na końcu dodajemy pokrojone
topione serki oraz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta. Gotujemy
na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia serków i delikatnego zgęstnienia zupy. Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz