Takie małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych
imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim.
500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
3 łyżki zasmażonych warzyw Orzech (klik)
Sól
Pieprz
3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
Cebule kroimy w bardzo drobną
kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa
wbijamy jajko, dokładamy zasmażone warzywa ze słoiczka, przyprawiamy solą i
pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Dosypujemy bułkę tarta i
dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki. Obtaczamy je w bułce tartej i
smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz