wtorek, 8 września 2015

Imprezowe mielone

Takie małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim.




500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
3 łyżki zasmażonych warzyw Orzech (klik)
Sól
Pieprz
3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
 Sos salsa meksykańska jako dip - Folwark (klik)
Cebule kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa wbijamy jajko, dokładamy zasmażone warzywa ze słoiczka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Dosypujemy bułkę tarta i dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz