poniedziałek, 7 września 2015

Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami

Bardzo ciekawa i szybka propozycja na obiad lub kolację. Takie zestawienie zawsze się sprawdzi. Smak podkręca remulada duńska i rozmaryn.
Danie podałam na głębokim talerzu od PORCELANA BOGUCICE



500 g filetu z piersi kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka rozmarynu
5 pieczarek
1 zielona papryka
1 łyżka śmietany 18%
3 łyżki sosu remulada duńska Folwark (klik)
300 g makaronu penne

Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię.  Wszystko mieszamy, podlewamy delikatnie wodą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z kurczakiem.



 

4 komentarze: