Bardzo ciekawa i szybka propozycja na obiad lub kolację.
Takie zestawienie zawsze się sprawdzi. Smak podkręca remulada duńska i
rozmaryn.
Danie podałam na głębokim talerzu od PORCELANA BOGUCICE
500 g filetu z piersi kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka rozmarynu
5 pieczarek
1 zielona papryka
1 łyżka śmietany 18%
3 łyżki sosu remulada duńska Folwark (klik)
300 g makaronu penne
Filet z piersi kurczaka kroimy w
drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy
na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w
kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na
wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na
patelnię. Wszystko mieszamy, podlewamy
delikatnie wodą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z kurczakiem.
Danie wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Joasiu:-)
Usuńpyszności ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)
Usuń