środa, 27 kwietnia 2016

Smoothie z porzeczkami, cynamonem i orzechami

Porządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek. Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po treningu.



200 g czerwonych porzeczek
750 ml mleka
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki migdałów w całości
2 łyżki orzechów arachidowych

Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki i koktajl schłodzić w lodówce. Do blendera wsypujemy porzeczki (już delikatnie rozmrożone). Blendujemy, powstanie nam gęsty sorbet. Następnie dolewamy mleko oraz miód. Na końcu wsypujemy migdały, orzechy oraz cynamon. Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek na koktajle, wierzch dekorujemy porzeczkami. 


1 komentarz:

  1. Pycha! A u mnie dziś było truskawkowe smoothie z migdałami, również polecam :)

    OdpowiedzUsuń