Porządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek.
Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po
treningu.
200 g czerwonych porzeczek
750 ml mleka
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki migdałów w całości
2 łyżki orzechów arachidowych
Do przygotowania smoothie użyłam
mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć
świeże porzeczki i koktajl schłodzić w lodówce. Do blendera wsypujemy porzeczki
(już delikatnie rozmrożone). Blendujemy, powstanie nam gęsty sorbet. Następnie
dolewamy mleko oraz miód. Na końcu wsypujemy migdały, orzechy oraz cynamon.
Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek na koktajle, wierzch
dekorujemy porzeczkami.
Pycha! A u mnie dziś było truskawkowe smoothie z migdałami, również polecam :)
OdpowiedzUsuń