Goście na pewno będą zaskoczeni taką formą tatara. Tak
podany jest ozdobą stołu a dla miłośników śledzi jest doskonała przystawką bądź
przekąską.
2 płaty śledzia marynowanego
1 cebula
4 ogórki konserwowe
1/3 czerwonej papryki
2 łyżki kopru
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju
Pieprz
Ogórek szklarniowy do dekoracji
Z płatów śledziowych zdejmujemy
skórę, kroimy je w bardzo drobną kosteczkę. Drobno siekamy również cebulkę,
czerwona paprykę, koperek i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki mieszamy ze
sobą. Dolewamy sok z cytryny oraz olej. Doprawiamy pieprzem. Wszystko mieszamy.
Tatar podajemy w formie kopuł, wokół układamy cienko pokrojonego ogórka
szklarniowego. Dekorujemy cytryną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz