piątek, 1 kwietnia 2016

Tatar śledziowy

Goście na pewno będą zaskoczeni taką formą tatara. Tak podany jest ozdobą stołu a dla miłośników śledzi jest doskonała przystawką bądź przekąską.



2 płaty śledzia marynowanego
1 cebula
4 ogórki konserwowe
1/3 czerwonej papryki
2 łyżki kopru
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju
Pieprz
Ogórek szklarniowy do dekoracji

Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy je w bardzo drobną kosteczkę. Drobno siekamy również cebulkę, czerwona paprykę, koperek i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dolewamy sok z cytryny oraz olej. Doprawiamy pieprzem. Wszystko mieszamy. Tatar podajemy w formie kopuł, wokół układamy cienko pokrojonego ogórka szklarniowego. Dekorujemy cytryną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz