Kotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej
młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy!
250 g mięsa mielonego z indyka
50 g żółtego sera
2 łyżki bułki tartej
2 cebule
1 jajko
Sól
Pieprz
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Ser ścieramy na tarce o średnich
oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z
jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z
dodatkiem oleju lub smalcu.
Super, takie mielone z mizerią i ziemniaczkami od razu kojarzą mi się z obiadem u babci :)
OdpowiedzUsuńBardzo często korzystam z takiej opcji żeby warzywami nakarmić synka :)
OdpowiedzUsuń