czwartek, 21 lipca 2016

Mielone serowo cebulowe

Kotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy!



250 g mięsa mielonego z indyka
50 g żółtego sera
2 łyżki bułki tartej
2 cebule
1 jajko
Sól
Pieprz
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia

Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub smalcu. 


2 komentarze:

  1. Super, takie mielone z mizerią i ziemniaczkami od razu kojarzą mi się z obiadem u babci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo często korzystam z takiej opcji żeby warzywami nakarmić synka :)

    OdpowiedzUsuń