1 cebula
4 kiełbaski śląskie
1/2 czerwonej papryki
8 pieczarek
3 marchewki
1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki
4 łyżki natki pietruszki
3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu
1 szklanka bulionu warzywnego
Sól
Pieprz
Słodka czerwona papryka
Cebulę kroimy w kosteczkę i
szklimy na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę
paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone w
plasterki, żółtą fasolkę i pietruszkę. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z
sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodką
czerwoną papryką. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz