czwartek, 18 sierpnia 2016

Kiełbasiany gulasz z warzywami

Bardzo szybki obiad z tego co mamy w lodówce! Możemy dodać dowolne warzywa i będzie pysznie!


1 cebula
4 kiełbaski śląskie
1/2 czerwonej papryki
8 pieczarek
3 marchewki
1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki
4 łyżki natki pietruszki
3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu
1 szklanka bulionu warzywnego
Sól
Pieprz
Słodka czerwona papryka

Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone w plasterki, żółtą fasolkę i pietruszkę. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz