Dla wszystkich tych, którzy
uwielbiają kurki tak jak ja! Takie roladki z podpieczoną cebulką, czosnkiem,
aromatem pietruszki i ciągnącym serem są rewelacyjne!
300 g filetu z piersi kurczaka
Przyprawa do kurczaka
100 g kurek
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
1 szklanka żółtego sera
Sól
Pieprz
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Oliwa z oliwek
Dodatkowo:
1,5 szklanki wody
100 g ryżu
5 łyżek mrożonego groszku
1 łyżka suszonej marchewki
Filety z piersi kurczaka kroimy na
płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy
przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę,
szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy kurki, dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach,
pietruszkę siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy cebulę z kurkami, natkę
pietruszki i ser. Wszystko zwijamy w ciasną roladkę. Każdą panierujemy w
przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na
rumiano z każdej strony.
To musi być absolutnie przepyszne <3 nie mogę przestać się ślinić patrząc na Twoje danie! :D Koniecznie muszę je zrobić! Czy kurki są jeszcze dostępne w sprzedaży?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! :)
Tak są pyszne!
UsuńUwielbiam Twoje przepisy na roladki, pięknie wyglądają, musza być pyszne :)
OdpowiedzUsuńMiło to słyszeć :-)
UsuńIdealna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie https://www.facebook.com/ciastovelove/?fref=ts
Dziękuje :-)
Usuń