czwartek, 13 października 2016

Kąski w cieście graham i sezamie

Lekkie i smaczne kąski z kurczaka w chrupiącej panierce z ciasta graham i sezamu. Alternatywa dla domowego fast foodu. Tym razem w zdrowej wersji.



600 g filetu z piersi kurczaka
Przyprawa do gyrosa
Ostra czerwona papryka
Cząber
Ciasto:
2 jajka
3 łyżki mąki graham
Sól
Pieprz
Sezam do obtoczenia

Filet z piersi kurczaka kroimy w większe kawałki. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwona papryką i cząbrem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Jajka mieszamy z mąką graham, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w cieście a następnie w ziarnach sezamu.  Mięso układamy w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem przez 35 minut w temperaturze 190-200*C. Podajemy z salsą z pomidora, ogórka i papryki. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz