sobota, 31 grudnia 2016

Podłużne mielone z papryką

Podłużne mielone z chrupiącym dodatkiem czerwonej papryki. Polecam na szybki obiad!




250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej)
1 cebula
1 jajko
2 łyżki bułki tartej + do panierowania
1 czerwona papryka
Sól
Pieprz
Olej do smażenia

Cebulę oraz paprykę kroimy w drobna kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z cebulką, jajkiem oraz bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wyrobione mięso porcjami rozkładamy sobie na dłoni. Na środku rozkładamy paprykę. Przykrywamy drugą porcją mięsa. Formujemy podłużne roladki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.


1 komentarz:

  1. Takie proste, a na pewno bardzo smaczne. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń