piątek, 13 stycznia 2017

Roladki z czerwoną cebulą

Proste roladki z kurczakiem z ciągnącym serem oraz dodatkiem drobno posiekanej czerwonej cebuli są sytym mięskiem na obiad. Czerwona cebula zaostrza ich smak.






600 g fileta z piersi kurczaka
Sól
Pieprz
100 g żółtego sera
1 czerwona cebula
Słodka czerwona papryka
2 jajka
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia


Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy z każdej ze stron solą i pieprzem. Żółty ser kroimy na cienkie plastry, czerwoną cebulę bardzo drobno siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy ser oraz czerwoną cebulę. Zwijamy ciasno w rulon. Każdą roladkę oprószamy czerwoną słodką papryką. Panierujemy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni.




2 komentarze:

  1. Piękne zdjęcia! A próbowałaś kiedyś panierki z płatków owsianych, otrąb czy siemienia lnianego lub sezamu? Osobiście jestem fanką takich przepisów:) Jeszcze wcześniej namocz mięso w mleku kokosowym .... Same pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  2. Chciałabym takie na obiad. :)https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń