piątek, 6 stycznia 2017

Sałatka warstwowa ze śledziem i kukurydzą

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym świeżym ogórkiem i słodką kukurydzą. Przełożona warstwami wygląda bardzo efektownie. 




2 płaty śledzia marynowanego
1 puszka kukurydzy
4 łyżki majonezu
1 ogórek zielony
½ pęczka natki pietruszki
Pieprz



Na dnie miseczki rozsmarowujemy 2 łyżki majonezu. Następnie rozkładamy odsączona z zalewy kukurydzę. Kolejną warstwa jest pokrojony w paseczki i obrany ze skóry śledzik. Delikatnie oprószamy go pieprzem. Na śledziu rozsmarowujemy resztę majonezu. Na wierzchu układamy pokrojonego w kosteczkę ogórka oraz posiekaną natkę pietruszki. Górę możemy przyozdobić kukurydzą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz