poniedziałek, 6 lutego 2017

Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą

Szybki w przygotowaniu pomysł na obiad z kurczakiem. Smaki idealnie się równoważą. Ostre papryki i słodycz fasolki i kukurydzy.




500 g fileta z piersi kurczaka
Przyprawa do mięsa
Słodka czerwona papryka
Liść lubczyku
Sól
Pieprz
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 cebula
4 łyżki słodkiej kukurydzy
4 łyżki czerwonej fasoli
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka wody
Olej do smażenia


Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę czerwoną oraz żółtą paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Podajemy z chlebem lub ryżem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz