piątek, 31 marca 2017

Jajka sadzone z pieczarkami, papryką i serem

Pyszna odmiana tradycyjnych sadzonych jajek. Wzbogacone o pieczarki, paprykę i ciągnący ser są bardzo smaczne i syte. 




6 jajek
5 pieczarek
1/3 czerwonej papryki
½ natki pietruszki
50 g żółtego sera
Sól
Pieprz
Olej do smażenia


Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy warzywa. Gdy zmiękną kolejno i delikatnie wbijamy po jednym jajku. Smażymy do momentu ścięcia się jajek (żółtka powinny zostać delikatnie płynne, chyba że wolimy ścięte). Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Jajka obsypujemy startym na bardzo drobnych oczkach żółtym serem. Wierzch dekorujemy posiekaną natką pietruszki.







1 komentarz:

  1. Uwielbiam jajka sadzone :)ładnie wyglądają z tymi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń