Lekka i szybka w przygotowaniu sałatka z makaronem tortellini o smaku szynki, aromatycznym koperkiem i chrupiącymi warzywami. Znika błyskawicznie!
250 g kolorowego tortellini z szynką
1 pęczek koperku
1 puszka kukurydzy
1 pęczek rzodkiewek
1 zielony ogórek
3 łyżki majonezu
Sól
Pieprz
Makaron tortellini gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Rzodkiewki oraz obranego zielonego ogórka kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Koperek siekamy bardzo drobno. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy majonez. Ponownie dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby składniki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz