czwartek, 20 lipca 2017

Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami

Bardzo polubiłam kaszę jaglaną i coraz częściej gości u mnie na śniadanie. Z owocami, kokosem i chrupiącymi orzechami smakuje przepysznie!




0,5 szklanki kaszy jaglanej
1,5 szklanki mleka 2%
1 łyżka miodu (płynnego)
1 szklanka świeżych truskawek
1 łyżka orzechów arachidowych


Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko. Przelewamy ją wrzątkiem aby pozbyć się goryczki. Przekładamy do garnka, zalewamy zimnym mlekiem. Gotujemy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy miód. Kasza wchłonie nam prawie całe mleko. Po ugotowaniu mieszamy ją z wiórkami kokosowymi oraz pokrojonymi w małe kawałki truskawkami. Wierzch obsypujemy orzechami arachidowymi. Dekorujemy truskawkami.





2 komentarze:

  1. Pięknie podana, nie ważne co by bło w środku wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No i taką jaglankę to bym zjadła ;) super!

    OdpowiedzUsuń