Kolorowy i smaczny pomysł na drobiowe roladki. Uwielbiam smak słodkiej kukurydzy w połączeniu z brokułem i ciągnącym się żółtym serem. Myślę, że i dzieci chętnie sięgną po takie mięsko.
1 podwójny filet z piersi kurczaka
Sól
Pieprz
Słodka czerwona papryka
100 g żółtego sera
0,5 puszki słodkiej kukurydzy
1/3 główki brokułu
Do panierowania:
2 jajka
Bułka tarta
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Po wewnętrznej stronie mięso przyprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Następnie rozsmarowujemy brokuł. Układamy plastry sera i ziarna kukurydzy. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku (wcześniej doprawionym solą i pieprzem) oraz panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Roladki wyglądają wspaniale. Musiały być pyszne:)
OdpowiedzUsuńŚwietna alternatywa, jeżeli chodzi o obiad. Kolorowo i zdrowo ;)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3
Prezentują się znakomicie :) koniecznie muszę wypróbować ten przepis
OdpowiedzUsuń