piątek, 9 marca 2018

Musztardowy filet w serowej panierce

Znakomity pomysł na kotlety z kurczaka gdy nie chcemy smażyć ich na patelni. Wystarczy serowa panierka, trochę przypraw i musztarda aby stworzyć smaczny obiad.




1 podwójny filet z kurczaka
Sól
Pieprz
Czosnek granulowany
Słodka czerwona papryka
Musztarda sarepska
150 g żółtego sera
1 jajko



Filet z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Każdy płat (z obu stron) przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką czerwoną papryką. Z jednej strony mięso smarujemy musztardą sarepską. Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w startym na drobnych oczkach żółtym serze. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ser. Możemy go mocno docisnąć do kotleta. Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku  przez 20-25 minut.




1 komentarz:

  1. Wygląda pysznie! Na pewno jest chrupiący ;)
    Zapraszam też do siebie na bloga the-sweetest-kitchen.blogspot.com
    Pozdrawiam,
    Karolina

    OdpowiedzUsuń