niedziela, 15 kwietnia 2018

Jaglane gofry

Zdrowe a zarazem rewelacyjne gofry z mąki jaglanej. Jeżeli ktoś sceptycznie podchodzi do wszelkiego rodzaju innych mąk niż pszenne tą będzie zachwycony. Bezkarny zdrowy deser.




6 szt:
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki ksylitolu
190 g jogurtu naturalnego
0,5 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Do miski miksera wbijamy jajka. Ubijamy, stopniowo dodajemy ksylitom. Wlewamy jogurt naturalny oraz mleko. Cały czas miksując wsypujemy mąkę jaglaną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Gofry pieczemy w nagrzanej gofrownicy. Studzimy na kratce. Podajemy z syropem trzcinowym lub innym słodziłem. Dodatkiem mogą być również sezonowe świeże owoce.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz