wtorek, 3 kwietnia 2018

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą

Nie musimy kupować gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej. Z domowym pieczywem pasta jest po prostu rewelacyjna!




4 jajka
1 pęczek szczypiorku
1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej
1,5 łyżki majonezu
1 biała cebulka
Sól
Pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jajka możemy bardzo drobno posiekać nożem, ale możemy też je zmiksować w blenderze. Wszystko zależy jaka pastę chcemy uzyskać - gładką czy z wyczuwalnymi kawałkami jajek. Do zmiksowanych jajek dodajemy musztardę, majonez i posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie mieszamy.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz