niedziela, 29 kwietnia 2018

Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem

Kolorowe, iście wiosenne mięso z zdrowym wnętrzem. Awokado podane na ciepło ma bardzo fajny smak. A dobrze doprawione stanowi rewelacyjny dodatek do wielu dań. Taki obiad zaspokoi nawet wybredne podniebienia.






Filet z piersi kurczaka
Ostra czerwona papryka
½ awokado
Garść szpinaku baby (świeżego)
50 g żółtego sera
Sól
Pieprz świeżo mielony
Czerwony pieprz

1 jajko
Bułka tarta




Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy ostrą wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa rozkładamy umyty i osuszony szpinak. Następnie plasterki obranego awokado. Na końcu plastry żółtego sera. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu dajemy mięsu odpocząć, następnie kroimy w plastry. Roladki obsypujemy czerwonym pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz