piątek, 7 czerwca 2019

Serowa jajecznica z awokado i rzodkiewką

Każdy z nas lubi zjeść niespieszne sycące śniadanie. Te z pewnością takie jest! Dostarczy nam energii na cały poranek. Bogate w białko i tłuszcze danie zaspokoi nasz głód.





4 jajka
Sól
Pieprz
50 g żółtego sera
1 łyżka oleju lub oliwy
½ dojrzałego awokado
5 rzodkiewek
2 łyżki szczypiorku

Jajka dokładnie mieszamy widelcem lub trzepaczką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Gdy jest odpowiednio rozgrzany wlewamy jajka. Cały czas mieszamy (do momentu ścięcia). Wsypujemy ser, czekamy aż się rozpuści. Jajka z serem przekładamy na talerz. Dodajemy pokrojone w kostkę awokado oraz plasterki rzodkiewki. Wierzch dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz