Pyszny i bardzo prosty pomysł na szybki domowy obiad. Takie mięsko w sosie idealnie właśnie smakuje z makaronami.
400 g sznycli z indyka
Przyprawa do mięsa
250 g pieczarek
2 cebule
½ pęczka natki pietruszki
500 ml wody lub bulionu
200 g gęstej śmietany 18%
1 łyżka mąki ryżowej
1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem
Sól
Pieprz
Czosnek granulowany
300 g makaronu penne
Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Każdy przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Mięso przesmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość dusimy przez 10 minut, podlewamy wodą lub bulionem. Dodajemy natkę pietruszki oraz suszone pomidory z czosnkiem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Śmietanę mieszamy z mąką ryżową i odrobiną bulionu z patelni. Wlewamy do mięsa, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kilka minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podajemy z ugotowanym makaronem penne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz