Placuszki są przepyszne. Są puszyste i mięciutkie. Moja Córcia uwielbia wszelkiego rodzaju naleśniki i placuszki, stąd nowe pomysły. Możemy do nich dodać każdy jogurt owocowy lub zmiksowane owoce. Polecam na śniadanie!
2 jajka
150 g skyru jagodowego
40 g budyniu śmietankowego
2 łyżki mąki orkiszowej
2 łyżki cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g masła 82%
Jajka delikatnie rozbijamy rózgą lub mikserem. Dodajemy skyr jagodowy, mąkę orkiszową, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia i cukier. Całość dokładnie mieszamy ze sobą. Na końcu wlewamy roztopione masło. Ponownie mieszamy. Placuszki smażymy na suchej patelni, dosłownie po kilka minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz