Takie śniadania to ja
lubię! Szybko a jak pysznie! U nas niedziela jest dniem naleśników lub
placuszków! Te nie wymagają dodatkowego cukru, ponieważ banan jest
wystarczająco słodki. Zapewniam Was dzieci je pokochają!
1 banan
1/3 kostki twarogu
półtłustego
0,5 szklanki mąki
pszennej lub orkiszowej jasnej
0,5 szklanki mleka
2 łyżki masła 82%
2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
Do miski lub wyższego
pojemnika kroimy banana oraz kruszymy twaróg. Dodajemy przesianą przez sitko
mąkę pszenną oraz cynamon. Na końcu wbijamy jajka, dodajemy masło oraz wlewamy
mleko. Całość blendujemy na gładką masę. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dolewamy
mleka, gdy zbyt płynne dosypujemy mąki. Ciasto musi mieć konsystencję
śmietanki. Na rozgrzanej patelni smażymy okrągłe placuszki. Podajemy z jogurtem
lub ulubionym dżemem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz