sobota, 4 stycznia 2020

Sałatka hawajska – z wędzonym kurczakiem i selerem konserwowym

Ta sałatka to jest po prostu hit. Robiłam ją kilkanaście razy z innymi dodatkami, jednak mini makaron i seler konserwowy wkomponowały się idealnie w smak! Polecam na rodzinne imprezy! Goście będą zachwyceni!





2 szklanki makaronu (mini muszelki)
1 puszka słodkiej kukurydzy
1 puszka ananasa w syropie
1 słoiczek (180 g) selera konserwowego (łagodnego)
250 g wędzonej piersi z kurczaka
Sól
Pieprz
3-4 łyżki majonezu

Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy na sitku. Z kukurydzy zlewamy zalewę.  Ananasa odlewamy z syropu, kroimy w kosteczkę. W kostkę kroimy również wędzony filet z kurczaka. Seler konserwowy odsączamy i siekamy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smak się przegryzł.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz