wtorek, 27 stycznia 2015

Pyszna ogórkowa z mięsem gulaszowym


Delikatne mięsko i domowy przecier ogórkowy, uwielbiam taka ogórkową. Do tego zaciągnięta śmietanką. Pycha!


500 g mięsa gulaszowego
1 marchew
4 ziemniaki
300 g domowego przecieru ogórkowego
170 g śmietany 18%
2,5 litra bulionu
Sól
Pieprz
Ziele angielskie
Liść laurowy
1 łyżka Vegety

Mięso gulaszowe zalewamy bulionem. Ja użyłam przygotowanego wcześniej (z gotowanego kurczaka i warzyw). Dodajemy Vegetę, ziele angielskie i liść laurowy.  Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dokładamy do gotującego się mięsa. Po 30 minutach dokładamy przecier ogórkowy, doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy do miękkości. Na końcu zaciągamy śmietanką.





Zimowy Obiad

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz