Delikatne mięsko i domowy
przecier ogórkowy, uwielbiam taka ogórkową. Do tego zaciągnięta śmietanką.
Pycha!
500 g mięsa gulaszowego
1 marchew
4 ziemniaki
300 g domowego przecieru ogórkowego
170 g śmietany 18%
2,5 litra bulionu
Sól
Pieprz
Ziele angielskie
Liść laurowy
1 łyżka Vegety
Mięso gulaszowe zalewamy
bulionem. Ja użyłam przygotowanego wcześniej (z gotowanego kurczaka i warzyw).
Dodajemy Vegetę, ziele angielskie i liść laurowy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o
średnich oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa
dokładamy do gotującego się mięsa. Po 30 minutach dokładamy przecier ogórkowy,
doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy do miękkości. Na końcu zaciągamy śmietanką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz