czwartek, 11 czerwca 2015

Roladki schabowe z fasolką i serem

Idealny pomysł na letni obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej. Środek roladki wypełniony jest również ciągnącym serem.



400 g schabu
100 g fasolki szparagowej
300 g sera
4 łyżki natki pietruszki
Przyprawa do steka RAFEX
Sól
Pieprz
1 jajko
Bułka tarta do panierowania

Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz