poniedziałek, 1 czerwca 2015

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło rewelacyjne i syte danie!



300 g tagliatelle
2 cebule
200 g pieczarek
1 łyżeczka przyprawy do spaghetti z Firmy Rafex
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
0,5 szklanki bulionu
3 łyżki śmietany 18%
Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.




Zapraszam do sklepu RAFEX! Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych przypraw!

SKLEP RAFEX (klik)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz