Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w
szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło
rewelacyjne i syte danie!
300 g tagliatelle
2 cebule
200 g pieczarek
1 łyżeczka przyprawy do spaghetti z Firmy Rafex
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
0,5 szklanki bulionu
3 łyżki śmietany 18%
Makaron gotujemy w delikatnie
osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy
na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i
przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i
pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę.
Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz