wtorek, 7 lipca 2015

Koktajl truskawkowo-czereśniowy z jagodami goji i nasionami quinoa

Taki koktajl ugasi nasze pragnienie w upalne dni. Dodatkowo zadba o nasze zdrowie – oczyści organizm z nadmiaru soli, zwiększy odporność, przyspieszy metabolizm i zadba o prawidłowe bicie serca. Jagody goji i nasiona quinoa są cennym źródłem błonnika i żelaza.




100 g truskawek
100 g czereśni
150 g jogurtu naturalnego
3 łyżki miodu
50 g jagód goji
2 łyżki nasion quinoa
100 ml mleka
Truskawki i czereśnie dokładnie myjemy. Czereśnie pestkujemy. Owoce blendujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego i miodu. Do wysokiego naczynia do połowy wlewamy zblendowane owoce. Mleko spieniamy spieniaczem. Delikatnie połowę wylewamy na owoce. Wysypujemy jagodu goji i zalewamy kilkoma łyżkami owoców. Na wierch wylewamy resztę mleka i posypujemy nasionami quinoa.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz