Taki koktajl ugasi nasze pragnienie
w upalne dni. Dodatkowo zadba o nasze zdrowie – oczyści organizm z nadmiaru
soli, zwiększy odporność, przyspieszy metabolizm i zadba o prawidłowe bicie
serca. Jagody goji i nasiona quinoa są cennym źródłem błonnika i żelaza.
100 g truskawek
100 g czereśni
150 g jogurtu naturalnego
3 łyżki miodu
50 g jagód goji
2 łyżki nasion quinoa
100 ml mleka
Truskawki i czereśnie dokładnie
myjemy. Czereśnie pestkujemy. Owoce blendujemy z dodatkiem jogurtu naturalnego
i miodu. Do wysokiego naczynia do połowy wlewamy zblendowane owoce. Mleko
spieniamy spieniaczem. Delikatnie połowę wylewamy na owoce. Wysypujemy jagodu
goji i zalewamy kilkoma łyżkami owoców. Na wierch wylewamy resztę mleka i
posypujemy nasionami quinoa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz