czwartek, 2 lipca 2015

Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce

Niezwykle proste i smaczne roladki schabowe z dodatkiem świeżego szpinaku baby i sosu czosnkowego. Panierka z natką pietruszki okazała się strzałem w dziesiątkę. Roladki wyszły rewelacyjne!



500 g schabu wieprzowego
Sól
Pieprz
100 g świeżego szpinaku baby
5 łyżeczek sosu czosnkowego Folwark (klik)
50 g żółtego sera
Pęczek natki pietruszki
0,5 szklanki bułki tartej
2 jajka
Schab kroimy w 1 cm płaty. Każdy rozbijamy dość cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat smarujemy 1 łyżeczką sosu czosnkowego.  Szpinak dokładnie myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało jak najwięcej natki. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.  




4 komentarze:

  1. Trochę pietruszkowa panierka mnie przeraziła, ale i tak brzmi bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne to nadzienie, szpinak mniam :)

    OdpowiedzUsuń