Niezwykle proste i smaczne
roladki schabowe z dodatkiem świeżego szpinaku baby i sosu czosnkowego.
Panierka z natką pietruszki okazała się strzałem w dziesiątkę. Roladki wyszły
rewelacyjne!
500 g schabu wieprzowego
Sól
Pieprz
100 g świeżego szpinaku baby
5 łyżeczek sosu czosnkowego Folwark (klik)
50 g żółtego sera
Pęczek natki pietruszki
0,5 szklanki bułki tartej
2 jajka
Schab kroimy w 1 cm płaty. Każdy
rozbijamy dość cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat smarujemy 1
łyżeczką sosu czosnkowego. Szpinak
dokładnie myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch
kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę
pietruszki bardzo drobno siekamy. Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w
jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało jak najwięcej
natki. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Trochę pietruszkowa panierka mnie przeraziła, ale i tak brzmi bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńZapewniam jest bardzo smaczna:-)
UsuńŚwietne to nadzienie, szpinak mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)
Usuń