niedziela, 24 kwietnia 2016

Gulasz z czerwoną fasolką

Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z czerwoną fasolka jest naprawdę pyszny!



2 cebule
1/2 czerwonej papryki
500 g mięsa gulaszowego z łopatki
Przyprawa do wieprzowiny
5-6 pieczarek
220 g czerwonej fasolki konserwowej  JAMAR
1 szklanka bulionu wołowego
4 łyżki koncentratu pomidorowego
0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Sól
Pieprz
Olej

Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju.  Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę. Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz